Tervetuloa!

Olet saapunut teknisten ja tavanomaisten aiheiden käännöspalvelu FINNWORD.COM verkkosivuille. Nimeni on Risto Siikarla. Olen Suomessa syntynyt ja kouluni käynyt elektroniikkainsinööri.  Valmistumisen jälkeen lähdin Amerikkaan ja olen ollut täällä jo vuosikymmenet teollisuuden palveluksessa.

 

Vuonna 1996 ryhdyin kielenkääntäjäksi. Hankin saman tien Amerikan kääntäjäliiton pätevyyssertifioinnin englannista suomeksi. Meitä sertifioituja suomentajia on USA:ssa tällä hetkellä seitsemän.

Koska en ole Suomen asukas, en ole myöskään Suomen verotuksen alainen, enkä siksi joudu perimään esim. ALV:tä. Onkin osoittautunut, että pystyn kilpailemaan varsin mukavasti Suomessa asuvien kääntäjien kanssa, sekä laadussa että hinnoissa.

 

Erikoisalojani ovat langaton viestintä ja sähkötekniikka yleensä. Olen myös hyvin perillä maansiirto- ja rakennuskoneista. Olen toimittanut yli 300 suomennosta maailman suurimmalle alan valmistajalle, jonka keltaiseksi maalattuja koneita näkyy runsaasti Suomenkin työmailla.

 

Kolmas erikoisalani ovat patenttikäännökset. Eduskunnan ratifioitua (hallituksen esityksestä, ilman keskustelua) ns. Lontoon sopimuksen, varsinaisia patenttihakemuksia ei enää käännetä suomeksi ja ulkomaisten yritysten on siten helpompi tunkeutua Suomen markkinoille. Hakemusten vaatimusosa pitää kuitenkin edelleen suomentaa, mutta myös sen suomentaminen tullaan lopettamaan. 

 

Erilaisia ohjekirjoja olen kaivukoneiden ja puskutraktorien lisäksi suomentanut varsin kirjavan valikoiman, joista huomattavimpia lienevät perämoottorit ja erilaiset sairaalavälineet. Muutkin lääketieteen käännökset hoituvat.

 

Käännän myös suomesta Amerikan englanniksi, vaikka valtaosa työtilauksista onkin suomennoksia.

 

Minut saa helposti kiinni sähköpostilla rsiikarla@aol.com

Puhelimitse tietenkin vielä varmemmin: 561-305-1833

 

Lopuksi huumoria:

 

"Kerholassa piti keskiviikkoiltana järjestää työväenopiston luento aiheesta ”Muisti pätkii, mistä on kyse?”. Luento kuitenkin peruuntui, koska luennoitsija ei muistanut tulla.

Nokian Uutiset 23.9.2005

 

Aprillipäiväv viättäminem meni tänä vuan ilman, et oli yhressäkään lehres minkäänlaisii aprillipiloi paljo. Tämä sen tähren et julkisen sanan neuvosto on ilmottanu, et nykyäs ei pysty erottammaan et mikä on aprillipilaa ja mikä on normaalii toimituksellist aineistoo.

YouTube, "uutissi Turust"

 

Ennustajien vuosikokous on peruttu odottamattomien olosuhteiden takia.

(huhu)

 

AMERIKKALAINEN LAKIMIES KIRJOITTAA:

Insofar as manifestations of functional deficiencies are agreed by any and all concerned parties to be imperceptible, and are so stipulated, it is incumbent upon said heretofore mentioned parties to exercise the deferment of otherwise pertinent maintenance procedures.

 

SUOMEKSI:

Jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä.

 

 

Risto Siikarla

Boca Raton, Florida

USA